Multifunctioneel workship

Eén van de projecten waar we als cluster Urk Maritime trots op zijn is de bouw en oplevering van werkschip Patriot. De Patriot is een zeewaardig en multifunctioneel werkschip dat specifiek is ontwikkeld en gebouwd voor crew tendering, hydrografisch en seismologisch onderzoek en survey activiteiten. De Patriot is het vierde schip van Braveheart Marine en is gebouwd door dochteronderneming Javelin International op Urk.

Multifunctioneel

De Patriot, een Javelin 25.25, is een multifunctioneel schip. Het is vaartuig is uitermate geschikt voor support activiteiten zoals de aanleg en het onderhoud van windmolenparken, transport van proviand en materialen en duikwerkzaamheden.

De Patriot kan 24 uur per dag, 7 dagen per week, voorbij de 200 mijlszone operationeel zijn. Een dergelijk groot werkgebied brengt met zich mee dat de bemanning soms langere tijd op zee zal verblijven. Daarom beschikt het schip niet alleen over veel werkruimte en 12 zitplaatsen, maar ook over 10 slaapplaatsen, twee toiletten en een douche, een watermaker en een volledig uitgeruste keuken.

Lengte 25,90 meter
Breedte 7,00 meter
Diepgang 1,45 meter
Gross tonnage 127 ton
Voortstuwing 2x MAN V12 met 1.400 pk
Maximale snelheid 25 knopen
Vaargebied Sea Area A3
Drinkwatercapaciteit 4.000 liter
Brandstofcapaciteit 25.000 liter
Vuilwatertank 600 liter
Watermaker 600 liter/12 uur
Accommodatie 10 slaapplaatsen
2 toiletten
1 douche
complete keuken
Terug