Faciliteiten

Urk beschikt over een ruime werkhaven, die recent nog een grondige renovatie heeft ondergaan. Er is een flinke kwaliteitsslag gemaakt door het aanleggen van een nieuwe steiger, het vervangen van de walkanten en het verbreden van de werkkade. De moderne haven met bijbehorende faciliteiten, de gunstige ligging en ruime nautische kennis en kunde geven Urk de perfecte uitgangspositie om de komende jaren uit te groeien tot maritiem centrum van Noord-Nederland.

Complete expertise

Het havengebied vormt nog steeds één van de belangrijkste pijlers van de Urker economie. Lokale bedrijven beschikken over uitgebreide kennis en kunde op het gebied van bouw, reparatie en onderhoud van schepen en maritieme dienstverlening. De openbare kaderuimte biedt plaats voor kleinere bestaande maritieme bedrijven en start-ups. Dankzij de verdergaande samenwerking profiteren Urker ondernemers optimaal van elkaars sterke punten. Omdat alle onderdelen van de keten op Urk aanwezig zijn, kan een nautisch bouwproject volledig en efficiënt op Urk worden uitgevoerd.

Bereikbaarheid over land

Urk is dankzij zijn centrale ligging en directe verbinding met de A6 goed bereikbaar over land. Vanaf Urk rijd u in een uur naar steden als Amsterdam en Groningen en ook de ligging van Urk ten opzichte van Schiphol, Lelystad Airport en containerterminal Flevokust is zeer gunstig. Op het haventerrein is ruime parkeergelegenheid. Voor personenauto’s is parkeren op de haven gratis, vrachtwagens kunnen uitwijken naar het nabijgelegen bedrijventerrein Lemsterhoek.

Bereikbaarheid over water

Naast de goede bereikbaarheid over land, profiteert Urk ook van een goede uitgangspositie voor vervoer over water. Het dorp is voor de scheepvaart gemakkelijk bereikbaar en ligt aan één van de drukste vaarroutes van Nederland. Dankzij de situering aan het Ijsselmeer ondervindt het scheepvaartverkeer geen hinder van eb- en vloedschommelingen.

Elektriciteit en water

In overleg met de havendienst kunnen bedrijven rondom de beroepshaven gebruik maken van elektriciteitskasten die krachtstroom leveren. Daarnaast zijn faciliteiten aanwezig voor het aanvoeren van schoon water en afvoeren van vuil water.

Sanitair en logies

Op het Urker haventerrein wordt in 2018 een compleet nieuw havenpaviljoen gerealiseerd met uitgebreide toilet- en douchevoorzieningen. Daarnaast zijn rond de haven diverse eetfaciliteiten en overnachtingsmogelijkheden. Zo kunt u voor een langer verblijf gebruik maken van één van de lokale logies-en-ontbijtaccommodaties.

contact formulier

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden