ToTec Installaties

ToTec Installatietechniek is een dynamisch installatiebedrijf met ruime ervaring in de maritieme sector. In de loop der jaren heeft ToTec zich gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van duurzame installaties en apparaten. De oorsprong van het bedrijf ligt op Urk en met Hollandse nuchterheid streeft het naar het leveren van  topkwaliteit aan haar opdrachtgevers.

Duurzaamheid

ToTec is zowel op het land als op het water actief. Duurzaamheid is een hot item. ToTec profileert zich als duurzaam installatiebedrijf. Op het land worden projecten gerealiseerd waarbij restwarmte van koelingen benut worden voor de verwarming van het gebouw. In de nieuwbouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van duurzame toepassingen in de vorm van warmtepompen. Daarvoor is het bedrijf ‘GeoHita’ opgericht. Daarnaast profileert ToTec zicht met het concept ‘Denk aan Morgen’ als leverancier van allerlei duurzame oplossingen, waarvoor een speciale showroom is ingericht. Dit landelijke concept is vooral gericht op de particuliere sector.

Maritiem

De ervaring op het land neemt ToTec mee op het water. Ook in de maritieme sector nemen de duurzame toepassingen hand over hand toe. Zo wordt warmte van motoren en generatoren hergebruikt in de verwarming van een schip, door middel van een wisselaar op het koelwater van de motor die de convectoren op het schip verwarmen. Als backup staat er een elektrisch kacheltje aan boord om het schip vorstvrij te houden als het niet vaart. Dergelijke toepassingen dragen bij aan het verminderen van de dieselverbruik van een schip.

Projecten ToTec Installaties

Terug