Hoekman Shipbuilding

In de woelige wereld van visserij en scheepvaart is Hoekman Shipbuilding uit Urk een haven van kwaliteit en betrouwbaarheid. Een plaats waar reders al meer dan vijftig jaar aanleggen voor het installeren van motoren, machines en alle andere aan boord benodigde systemen. Hoekman Shipbuilding fungeert als hoofdaannemer als het gaat om de bouw van nieuwe kotters en trawlers. Daarnaast verzorgt het bedrijf ook de complete technische modernisering van bestaande vissersschepen.

Soepel samenspel

Uitgangspunt bij het werk van Hoekman Shipbuilding zijn de wensen van de klant. Die staan steeds centraal, in de informele en gemoedelijke sfeer die zo kenmerkend is voor Hoekman Shipbuilding en Urk. Een eigen ontwerp- en tekenafdeling integreert ideeën en wensen in het definitieve ontwerp. Het initiatief ligt overigens niet alleen bij de klant. Hoekman is nauw betrokken bij de onderneming van haar klanten en draagt ook zelf oplossingen aan. Dat soepele samenspel met de klant is kenmerkend voor Hoekman Shipbuilding.

Ervaring

De wortels van Hoekman Shipbuilding liggen in de visserij. Het bedrijf heeft veel ervaring met boomkorvisserij, maar ook met pair trawling en twinrigvisserij in Engeland en Ierland. Met een frisse kijk op dit type schepen zijn, met behoud van de Hollandse degelijkheid, machines, motoren en RSW-systemen geïnstalleerd. Ook heeft Hoekman Shipbuilding in samenwerking met diverse onderaannemers tientallen complete schepen afgeleverd. Hoekman Shipbuilding is ook actief buiten de visserijsector.

Vakmanschap en samenwerking

Het grote voordeel van de vestiging op Urk, één van de belangrijkste vissersplaatsen in West-Europa, is dat er een ruim aanbod is aan in de scheepsbouw actieve bedrijven. Cascobouwers, schilders, timmerbedrijven, installatiebedrijven, elektrotechniek; ze zijn allemaal op Urk aanwezig. Hoekman werkt al jarenlang samen met diverse ondernemingen, die allemaal binding hebben met de scheepvaart. Als tandwielen grijpen ze op het juiste moment in elkaar. In verschillende samenwerkingsverbanden, afhankelijk van de aard van de opdracht, wordt daarom iedere keer weer een fantastisch staaltje Hollands vakmanschap afgeleverd.

Projecten Hoekman Shipbuilding

Terug