MKB Idee: Opleiding Hydrografie op 'Noorderkroon'

Braveheart Survey, Urk Maritime en Zeekadetkorps Urk hebben een MKB Idee subsidie ontvangen voor de ontwikkeling een opleidingstraject Hydrografie met een varende praktijkomgeving voor praktische hydrografie. Dat doen we op de “Noorderkroon”, het schip van het zeekadetkorps. De reden hiervoor is om een zo realistisch mogelijke trainingsomgeving te creëren. Medewerkers van Braveheart Survey en leerlingen van ROC Friese Poort leren in deze ruimte werken met sonar, gps-ontvanger, motionsensor en de benodigde software, en manoeuvreren van het schip bij de uitvoering van hydrografische surveys.

Het doel is meer en beter gekwalificeerd personeel op te leiden voor Braveheart Survey zodat bedrijfsmatige continuïteit en groei mogelijk is. Doelgroepen zijn huidige en nieuwe medewerkers, zij-instromers uit andere branches, mbo-leerlingen en jongeren die bij de zeekadetten zijn aangesloten.

Deelnemers krijgen na afronding een MBO keuzecertificaat Hydrografie van ROC Friese Poort Maritieme Campus Urk. Zij zorgen voor de samenstelling van de theorie en certificering van de training. Dit is een keuzedeel dat ook open komt te staan voor hun maritieme leerlingen.

Wat is hydrografie?

Hydrografie is landmeten op het water. Belangrijk bij hydrografie is meten, zoals de diepte, de samenstelling van het water en de zeebodem, de (3D) bodemprofielen, het getij, de golven en de stroming. Deze metingen voert de hydrograaf uit vanaf het water of het land met behulp van hydrografische apparatuur en een hydrografisch vaartuig.

Binnenkort vind je hier meer informatie over deze opleiding.

Klik hier voor informatie over De Zeekadetten.

Klik hier voor de maritieme opleidingen van ROC Friese Poort

Terug

Project foto's

Discipline