Succesvol seminar Arbeidsrecht en Veiligheid

Het seminar over arbeidsrecht en veiligheid op 27 september op initiatief van Gerwil Crewing en Transafe bleek een schot in de roos. 

Veiligheid

Het eerste deel van de presentatie werd gegeven in het kader van veiligheid. Het bewustzijn van veilig werken, de verplichtingen van werkgever en werknemer en het belang bij een goede maar ook werkende Risico & Inventarisatielijst werden in een aantal punten benadrukt.

Arbeidsovereenkomst

Het tweede deel van de presentatie was gericht op de rechten en plichten bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst. Een aantal bedingen, risico’s en punten van aandacht werden behandeld in een informele sfeer. Er was gelegenheid tot het stellen van vragen waarbij op een aantal punten dieper werd ingegaan. Tevens zijn een aantal komende wetswijzigingen op het gebied van arbeidsrecht besproken.

Na de presentatie kreeg de groep aanwezigen een rondleiding in het gebouw van Simwave. Diverse simulatoren werden bezocht, besproken en uitgetest. Het seminar werd afgesloten met een hapje en een drankje.  

De reacties waren veelal positief waarbij de noodzaak van kennisdeling vaak werd genoemd. “De bijeenkomst was gericht op kennisoverdracht en is zeker geslaagd te noemen”, aldus Louwe Hakvoort van Gerwil Crewing. Volgens Cristiaan Heuvelman van Transafe zal een vervolg dan ook snel ingepland worden.

Terug