Refit zeiljacht G2 succesvol afgerond door Piet Brouwer elektrotechniek

Piet Brouwer elektrotechniek heeft de refitwerkzaamheden aan boord van zeiljacht G2 succesvol opgeleverd. De werkzaamheden vonden plaats bij Pendennis Shipyard in het Engelse Falmouth, Cornwall. Het 39 meter lange custom build jacht werd in 2009 gebouwd bij Vitters Shipyard onder de naam Cinderella IV, naar een ontwerp van Tripp Design.

Piet Brouwer elektrotechniek is verantwoordelijk voor een upgrade van het main switchboard inclusief een update van het “Automation & Control System” en de aanleg en installatie van een nieuwe shore converter.

switchboard-G2-Piet-BrouwerBij de upgrade van het main switchboard is de nieuwste synchronisatie apparatuur geïnstalleerd. Dit zorgt voor een overzichtelijke bediening en een betere regeling en uitlezing van de generatoren. De nieuwe units zijn onder meer op afstand uitleesbaar en programmeerbaar, wat de servicemogelijkheden vergroot. Ook zijn de verschillende busbars gecombineerd tot één geheel, waardoor het complete systeem verder is vereenvoudigd wat zorgt voor meer overzicht voor de bemanning.

In samenwerking met zusterbedrijf Marble Automation is het Alarm en Monitoring Systeem grondig getest en zijn de pagina’s opnieuw ingedeeld en voorzien van de nieuwste software. Ook zijn de shoreconverter, het nieuwe powermanagement en de uitlezing van de nightmodus geïntegreerd in het AMS en opnieuw ingedeeld naar de wensen van de klant.

Terug