Marad Fleet Managment voor 95 baggerschepen en Sea Eagle II

Marasoft is wereldwijd bezig om zijn Marad Fleet Management systeem uit te rollen. Er worden veel mooie projecten gedaan, maar de laatste tijd springen er wel een paar uit, onder andere in de wereld van baggerschepen en de  luxe superjachten.

Baggerschepen

Via Royal IHC mag Marasoft in Turkmenistan maar liefst 95 baggerschepen voorzien van het Marad Fleet Management systeem. Royal IHC heeft dit systeem al voor meerdere projecten afgenomen, maar dat betrof iedere keer een enkel (groot) baggerschip. “Een grote order zoals deze is uitzonderlijke te noemen en daar zijn we best trots op”, aldus Pieter van Urk, directeur van Marasoft. De systemen zullen aan het eind van het eerste kwartaal van 2019 uitgeleverd zijn.  

Project 400 – Sea Eagle II

Dat Marasoft in vele uiteenlopende maritieme sectoren uit de voeten kan blijkt ook uit de samenwerking in ‘Project 400’ met Royal Huisman Shipyard. Voor een onbekende klant levert Marasoft via Royal Huisman Shipyard een compleet Marad systeem voor het zeiljacht ‘Sea Eagle II’. Dat is inclusief advisering en training bij de klant. “Bijzonder voor ons is dat Marad direct bij de start van de bouw is afgenomen en dat er ook daadwerkelijk met de ‘bouw’ van Marad is begonnen. De verwachting is dat dit een zeer uitgebreid systeem zal worden”, aldus Pieter van Urk

Australië

Verder heeft Marasoft ook een link met Australië. Bijzonder is dat daar inmiddels de ‘Solution’ van DUC Marine nu zijn werk doet, met Marad. De nieuwe eigenaar was daarover zo tevreden dat hij ook zijn andere schepen met dit systeem wil uitrusten.

Terug