Oplossing voor windenergie en offshore-industrie

De Solution, een multipurpose support vessel, is het antwoord op een behoefte die ontstond vanuit de windenergie- en offshore-industrie. Met een lengte van 55 meter en een diepgang van minimaal 2,80 meter en maximaal 3,50 meter, is de Solution uitermate geschikt om bij windturbines en platforms te werken. Het vaartuig biedt plaats aan 42 mensen en heeft daarnaast extra ruimte aan dek voor een mobiel kantoor. De Solution is uitstekend geschikt voor werkzaamheden bij windparken, zoals het installeren van boeien, SPM onderhoud, bathymetrisch onderzoek, bodemonderzoek, explosieven opsporen en verwijderen, kabels verwijderen, zeebodemreiniging en onderwater beton storten.

Stabiel, betrouwbaar en veelzijdig

De Solution is ontworpen om stabiel te blijven in zware weersomstandigheden. Door de vierkante vorm en lage diepgang blijft het schip bijzonder stabiel. Daarnaast is het schip uitgerust met DP2 (dynamic positioning) waardoor het exact in positie kan blijven. Het DP2 systeem is essentieel, het is bij windparken namelijk niet mogelijk om te ankeren in de buurt van de kabels. Het schip kan op DP2 25 dagen achtereen op zee blijven, bij gebruik van het ‘4-point mooring’ systeem loopt dit aantal zelfs op naar 40 dagen. Alle systemen zijn redundant uitgevoerd om continuïteit te garanderen.

Het schip heeft twee knuckle boom kranen; één midscheeps met een capaciteit van 90 Tm en één op het achterdek met een capaciteit van 290 Tm. De grootste kraan is uitgerust met een active heave compensated winch, die de beweging van het schip compenseert. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Solution door kan werken onder zware weersomstandigheden, tot aan classificatie Seastate 4. Het schip is ICE-geclassificeerd en kan werken in temperaturen van -15 tot +35 graden Celsius. De Solution kan door het speciale ontwerp tegen droogvallen en heeft twee moon pools voor onderzoekswerkzaamheden. Het schip kan binnen zes uur gemobiliseerd worden met voorzieningen voor containers en LARS systemen.

Terug