Upgrade, refit, health & survey

Urk Maritime kijkt terug op een aantal geslaagde yachting projecten die binnen het cluster tot stand zijn gekomen: refitwerkzaamheden op motorjachten Sherakan en Dancing Hare, een health check en vijfjaarssurvey aan boord van motorjacht Secret en een upgrade op zeiljacht Missy.

Nieuw jasje

Bij Balk Shipyard vindt een refit plaats van het klassieke Amels motorjacht Dancing Hare. Dit 57,7 meter lange schip biedt plaats aan twaalf gasten en vijftien bemanningsleden. Piet Brouwer verricht diverse werkzaamheden aan boord, zoals het lospakken en opnieuw aansluiten van verschillende elektra en het compleet opnieuw installeren van de galley.

Ook bij de restyling van het 70 meter lange motorjacht Sherakan bij ICON Shipyards in Harlingen heeft het team van Piet Brouwer een belangrijke bijdrage geleverd. Zo hebben de monteurs alle apparatuur aan boord een complete onderhoudsbeurt gegeven en alle bijkomende elektrotechnische werkzaamheden uitgevoerd. In nauwe samenwerking met de eigenaar en bemanning is Piet Brouwer Elektrotechniek continu bezig geweest om de MY Sherakan weer up-to-date voor het nieuwe charterseizoen te maken.

Check-up

De monteurs van Piet Brouwer Elektrotechniek hebben ruime ervaring in servicewerk aan boord van schepen en zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van meggertesten. In slechts twee weken tijd heeft het bedrijf een succesvolle health check en vijfjaarssurvey afgerond aan boord van het 82 meter lange motorjacht Secret.

Onderdeel van de survey was het opnieuw meggeren van de installatie, het testen en opnieuw certificeren van de generator breakers en een aardfoutcontrole. Tevens is op verzoek van de bemanning een complete thermoscan uitgevoerd om de installatie te controleren en zwakke verbindingen en mogelijke problemen op voorhand op te sporen.

Verbeterd energiesysteem

Als gevolg van de upgrade van het 34 meter lange high performance zeiljacht Missy kan het schip de hele dag op een generator van slechts 28 kWh draaien en daarnaast ‘s nachts emissie- en geluidsloze periodes van meer dan tien uur maken. De upgrade heeft een capaciteitstoename van 40 kWh opgeleverd en voor een significante gewichtsreductie gezorgd. De combinatie van een laag generatorvermogen en modern accupakket is uniek voor een jacht van deze lengte en draagt bij aan een schoner en stiller milieu.

Daarnaast heeft de machinist de volledige controle over het systeem gekregen en kan bij veranderende omstandigheden gemakkelijk ingrijpen. Zo kan hij het laadproces versnellen of een nachtmodus eerder beëindigen om vermogen te sparen voor een stille periode overdag, als gasten aan boord willen zwemmen of relaxen.

Terug

Project foto's