Urk Maritime volop in ontwikkeling

Eind vorig jaar is er een bestuur aangesteld dat leiding zal geven aan de verdere ontwikkeling van Urk Maritime. BKU-bestuurslid Lourens de Boer die voorzitter is van het cluster wordt versterkt door Meindert Jan de Boer (De Boer Marine), Louwe Hakvoort (Gerwil Crewing), Stefan Meun (Marble) en Gerrit Meinen (ROC Friese Poort. De projectcoordinatie ligt bij André de Vries en Harm Post is in ieder geval dit jaar nog de ambassadeur van het cluster.

Beurzen
Vorig jaar werd meegedaan aan Europort, wat wederom als goed werd ervaren en waarop ook al een reservering voor 2023 is gemaakt. Dit jaar staat de beurs Maritime Industry in Gorinchem op het programma, van 17 t/m 19 mei. Daar zullen zeven leden van het cluster hun opwachting maken, te weten De Flux, Marble, Piet Brouwer, Gerwil, VCU, De Boer Marine en ROC Friese Poort. Kom langs op stand I112, klik hier om te registeren.

Meet-up bij Weforsea Shipping
Louwe Post was op 14 april de gastheer voor een Urk Maritime Meet-up bij Weforsea Shipping. Door corona kon dat eerder niet plaatsvinden, maar dat werd ruimschoots ingehaald. Louwe vertelde trots over de ontwikkeling van zijn innovatieve managementsysteem aan de hand van sensoren op visserijschepen, waarmee hij zo goed mogelijk probeert te voorspellen hoe en waar er het beste gevist kan worden. Een ingenieus systeem wat voor de nodige bewondering zorgde bij de aanwezigen, waaronder gedeputeerde Jan Nico Appelman en wethouder Nathanael Middelkoop. Mooi was ook de promo die Louwe liet zien die onderdeel uitmaakt van de 'Duidelijk Anders' campagne van de provincie Flevoland.

Social Media
Dat Urk Maritime de zaken serieus aan gaat pakken blijkt ook uit het besluit om dit jaar stevig in te zetten op promotie van het cluster en haar leden via social media. Het bedrijf Social Media Hulp is daarbij ingehuurd, waarmee het komende jaar professionele ondersteuning is vastgelegd voor de uitvoering van de online mediastrategie.

Nieuwe leden
Inmiddels is het ook mogelijk dat leden van buiten Urk lid kunnen worden van het cluster, als 'associate member'. Uitgangspunt is dat er niet meer dan 25% van buiten Urk lid mag zijn en men moet van toegevoegde waarde zijn voor de Urker maritieme sector. De eerste twee leden zijn John P. de Wit uit Stellendam en De Waal uit Werkendam.

 

Terug