Urk Maritime op Europort, 5-8 november 2019, stand 2406

Een aantal jaren geleden is op initiatief van de BedrijvenKring Urk (BKU) een groep maritieme bedrijven gestart met cluster Urk Maritime. In 2017 kreeg dat initiatief support van de provincie Flevoland en de gemeente Urk, door middel van een bijdrage uit de Zuiderzeelijn-gelden. Er werd flink aan de weg getimmerd om Urk als maritiem centrum aan het IJsselmeer op de kaart te zetten. En dat is goed gelukt, dat is de boodschap die Urk dit jaar uit wil dragen op stand 2406 van de maritieme beurs Europort in Ahoy, Rotterdam.

Urk Maritime, met Braveheart Marine als penvoerder, deed samen met ROC Friese Poort een succesvolle aanvraag voor een aanzienlijke subsidie uit de Zuiderzeelijngelden. Braveheart Marine maakte met de subsidie de bouw van de nieuwe Javelin op Urk mogelijk. ROC Friese Poort richtte zich afgelopen jaren vooral op de promotie van de maritieme en technische opleidingen op Urk, zodat meer jongeren zich bewust worden dat in de maritieme sector een goede boterham te verdienen is.

Urk Maritime heeft door middel van een hele reeks van marketing- en communicatieactiviteiten de lokale sector een flinke impuls geven. “Aan de realisatie van een nieuwe buitendijkse haven en binnendijkse bedrijventerrein wordt onder leiding van de provincie nog steeds keihard gewerkt, maar in onze profilering hebben we ervoor gezorgd dat de Nederlandse maritieme sector nu al op de hoogte is van deze belangrijke ontwikkeling”, vertelt Lourens de Boer (VCU) die voorzitter is van cluster Urk Maritime. “De realisatie van die haven en de verbreding van de sluis bij Kornwerd zijn voor onze bedrijven en voor de economische versterking van Urk van levensbelang.”

Work maritime. Think Urk.

Dat is de slogan waarmee Urk aan de weg timmert. “Wie in de maritieme sector werkt, denkt aan Urk als ze werk hebben uit te besteden, expertise in willen huren, of vakmensen nodig hebben voor een bepaalde klus, klein of groot”, aldus de Boer. Urk heeft een unieke locatie direct aan het IJsselmeer waar in een kleine straal een variëteit aan bedrijven hun diensten aanbieden om complete scheepsbouw of onderhoudsprojecten van begin tot eind uit te voeren. Wil je als maritieme ondernemer ontzorgd worden - ook als het gaat om het inhuren van maritieme dienstverleners - dan is Urk hét adres. Centraal gelegen, vlakbij de A6 en het spoor en toekomstig vliegveld bij Lelystad. “Urk is een maritieme ‘one-stop-shop’ aan het IJsselmeer, met een unieke maritieme infrastructuur, waarmee we de maritieme sector in de volle breedte kunnen bedienen”, besluit Lourens de Boer.

OP DONDERDAG 7 NOVEMBER OM 16.00 UUR WORDT ER OP DE STAND EEN URK-MARITIME-PARTY GEORGANISEERD, MET EEN HAPJE EN EEN DRANKJE. IEDER IS VAN HARTE WELKOM.

Urk Maritime is te vinden op stand 2406, met de volgende bedrijven: De Flux Scheepsbetimmering, VCU, Braveheart Marine, Piet Brouwer Elektrotechniek, Marble Automation, KD Workboats, Gerwil Crewing, Marasoft en de Boer Marine.

 

KLIK HIER OM U TE REGISTREREN VOOR EEN BEZOEK

 

Terug