Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland

Ben jij woonachtig of werkzaam in de maritieme sector in Noordelijk Flevoland of wil je aan de slag in de maritieme sector? Ontdek dan of je in aanmerking komt voor een tegoedbon voor scholing.

Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland
Om de beroepsbevolking in noordelijk Flevoland blijvend inzetbaar te houden op de maritiem technische arbeidsmarkt, is het Scholingsfonds Maritiem Noordelijk Flevoland is in het leven geroepen. Deze subsidieregeling stimuleert gerichte scholing. Het scholingsfonds is één van de maatregelen om de kansen op de arbeidsmarkt van de groep beroepsvissers buiten de sector IJsselmeervisserij te vergroten.

Voor wie
Je komt in aanmerking wanneer je niet hoger geschoold bent dan mbo-niveau 4 én daarnaast woonachtig of werkzaam bent in de maritieme sector in Noordelijk Flevoland. 

Tegoedbon
Er wordt een financiële tegemoetkoming aangeboden van € 5.000,- per persoon in de vorm van een tegoedbon. Hiermee volg je scholing dat aansluit op je (toekomstige) werk in de maritieme sector. Denk hierbij aan opleidingen of cursussen om de gevraagde kennis en vaardigheden op peil te houden of te brengen. Ook kun je denken aan benodigde certificaten of een opleiding voor beroepen waar het bedrijfsleven in de maritieme sector behoefte aan heeft.

Binnen het scholingsfonds is er voor de beroepsvisserij IJsselmeer-Markermeer-IJmeer een extra tegoedbon beschikbaar. Deze tegoedbon maakt het mogelijk voor de beroepsvisserij om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Daarnaast zijn er momenteel ook veel andere subsidies voor scholing die in sommige gevallen stapelbaar zijn. Check hiervoor het volledige subsidieoverzicht voor scholing

Periode
Je vraagt de tegoedbon aan vanaf 1 januari 2020 tot 1 januari 2024.

Check HIER de regels en voorwaarden voor het scholingsfonds.

Check HIER de opleidingsmogelijkheden bij ROC Friese Poort. 

Terug