Piet Brouwer Elektrotechniek levert nieuwe hoofdschakelborden aan Koninklijke Marine

Piet Brouwer Elektrotechniek heeft via partner Damen Shipyards Den Helder een opdracht mogen ontvangen voor de levering van vier hoofdschakelborden voor de Koninklijke Marine

In de hoofdvestiging op Urk wordt gewerkt aan het ontwerp, engineering en bouw van de nieuwe hoofdschakelpanelen voor vier duikassistentievaartuigen, om de inzetbaarheid van deze schepen voor de komende jaren te waarborgen. Daarnaast is Piet Brouwer Elektrotechniek verantwoordelijk voor het elektrotechnische gedeelte bij de installatie van aircosystemen aan boord van de marineschepen.
 
Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Piet Brouwer Elektrotechniek vestiging in Den Helder, die de inbouw van de panelen verzorgt. Drie van de vier hoofdschakelpanelen zijn inmiddels ingebouwd, inbedrijf gesteld en opgeleverd. Naar verwachting wordt het laatste paneel voor het einde van dit jaar opgeleverd.
 
Naast deze werkzaamheden voor de Koninklijke Marine, is Piet Brouwer Elektrotechniek ook betrokken bij het onderhoud van de rest van de duikassistentievaartuigen van de Marine en diverse Rijkswaterstaat schepen. De komende zes maanden krijgen drie RWS vaartuigen een grote vierjaarlijkse survey, waarvoor Piet Brouwer Elektrotechniek de nodige inspecties en reparaties gaat uitvoeren.

Terug