NMT Magazine: Samen optrekken in de regio

Netherlands Maritime Technology (NMT), waar Urk Maritime lid van is, verschijnt deze maand met het haar nieuwste magazine, waarin een artikel verscheen over regionale samenwerkingen in Rotterdam, Groningen en Urk. In dat artikel vertelt Piet Roskam van Piet Brouwer Elektrotechniek over de unieke positie die we met Urk Maritime uit willen dragen.

Unieke positie uitdragen

Piet Roskam vertelt over het ontstaan van Urk Maritime: "Onze voormalige directeur heeft hiertoe het initiatief genomen. Het doel is om de unieke positie van Urk uit te dragen. Op een relatief klein grondgebied zit echt alles bij elkaar: timmerlieden, schilders, elektriciens natuurlijk, werven, een nettenfabriek, enzovoort. Je kunt het allemaal op de fiets af."

Toen een jaar of 5 a 6 geleden de plannen voor een nieuwe buitendijkse haven ontstonden, is Urk Maritime nieuw leven in geblazen. Piet Roskam: "De provincie wilde graag één aanspreekpunt. Als Urker bedrijven wilden we aan de gemeente en provincie laten zien dat het ons menens was. Haven en cluster lopen parallel en deels hand in hand."

"Voor ons als bedrijf is het maritieme cluster vooral belangrijk als netwerk en om kennis te delen", zegt Roskam. "We hebben bijvoorbeeld avonden gehad over contractbeheer, dat is een onderwerp waar iedereen wel mee te maken heeft. Als cluster kunnen we gezamenlijk de promotie van Urk oppakken. We hebben een gezamenlijke website, een gezamenlijke stand op beurzen. Als bedrijf waren wij al lid van NMT, nu zijn we ook als cluster lid."

In het najaar werd bekend dat er in het kader van de Regiodeals die de rijksoverheid maakt met de lagere overheden, 15 miljoen naar Noordelijk Flevoland gaat. Het 'toekomstbestendig maken van het maritieme cluster rondom Urk' is een belangrijk onderdeel, inclusief de aanleg van de Maritieme Servicehaven. Roskam: "Dat is natuurlijk heel goed nieuws."

Terug