Koning refereert aan bezoek ROC Friese Poort Urk

Afgelopen maandag opende Koning Willem Alexander in Tilburg het nieuwe MBO-schooljaar. Hij hield daarbij een toespraak waarin hij inging op de noodzaak van het middelbaar beroepsonderwijs, waarbij hij ook stilstond bij zijn bezoeken aan diverse ROC’s, zoals Friese Poort op Urk.

“Voor mij is het steeds weer een fantastische ervaring om MBO-studenten, –docenten en begeleiders aan het werk te zien en met hen te praten over hun motivatie. Ik herinner me die ontmoetingen goed… Bij het Maritiem Onderwijs Centrum op Urk waar het gaat om visverwerking en onderhoud aan scheepsmotoren… Het is essentieel dat we als samenleving het MBO omarmen en studenten de helpende hand bieden. Heel veel bedrijven en instellingen begrijpen dat en weten het MBO goed te vinden. Ze stellen apparatuur en werkruimtes beschikbaar, bieden praktijkstages en organiseren gastlessen”, aldus koning Willem Alexander in zijn toespraak.

Koning Willem Alexander en koningin Maxima brachten op donderdag 29 juni een bezoek aan Noord Flevoland, waarbij ook ROC Friese Poort Urk werd aangedaan. Het koninklijk paar sprak met vertegenwoordigers van visserij en maritieme bedrijfsleven, en uiteraard van de afdeling maritiem van ROC Friese Poort.

Voor de complete toespraak, zie deze link: https://www.koninklijkhuis.nl/documenten/toespraken/2018/08/27/toespraak-van-koning-willem-alexander-bij-de-opening-van-het-mbo-studiejaar-roc-tilburg

Terug