KD Workboats, kwaliteit zonder gezeur

“Wij profileren ons met KD Workboats als Urker one-stop shop. Als ik werk heb uit te besteden doe ik dat op Urk. We hebben hier alles voor handen, dus waarom zou ik dan buiten Urk gaan kijken? En de klanten waarderen dat ook. Ik heb hier bijna ieder jaar een klant uit Zweden voor onderhoud en keuringen. Die komt hier naar toe, koopt alles wat hij nodig heeft op Urk en na 10 dagen is hij weer weg”. Dat is volgens Egbert van Veen het grote voordeel van zaken doen op Urk.

Rusland

Momenteel is KD Workboats onder andere bezig met een project voor een klant in Rusland. Het is eigenlijk de bouw van een prototype voor een nieuwe Yacht Tender, waarvoor KD Workboats de engineering doet. “Hoe ik aan iemand uit Rusland kom? Iedere klant is een ambassadeur van het bedrijf. Dat komt via-via bij je terecht. Die Rus was in eerste instantie op zoek naar een motor. Via KD Propulsions kwam hij bij KD Workboats binnen. Hij was al met iemand in gesprek in Nederland, maar we trokken hem over de streep met onze  one-stop shop aanpak”, aldus Egbert van Veen.

KD WorkboatsIn al die jaren merkt van Veen dat Urk een perfecte plek is voor veel partijen. Vorig jaar bouwde KD Workboats 17 boten. Diverse Pro Workers, zoals brandweer en douaneschepen, maar ook een KD 50 en een KD Trawler. “Dit jaar leveren we 4 vaartuigen af. We hebben daarnaast ook een peilboot omgebouwd naar een krabbenvisser. Zo verschillend is het werk dat wij doen. De ene keer een serie boten maken, andere keer een flinke klus aan één boot. Dat maakt KD ook uniek, dat we kunnen schakelen tussen verschillende soorten klanten.”

Urk Maritime

Van Veen is voortdurend bezig met aanbestedingen. Zo zit KD Workboats nu ver in drie verschillende orders, waarbij ze weer verschillende boten moeten bouwen. KD Workboats werkt deels voor overheden en deels voor commerciële gebruikers. Waarbij ongeveer 60% van het werk naar het buitenland gaat, maar dat verschilt per jaar. “Vast heb ik 6 man in dienst. Projectmatig zoek ik in eerste instantie binnen Urk Maritime naar extra handen en diensten. We lenen dan personeel aan elkaar uit. Dat is het belangrijkste van Urk Maritime, dat we elkaar op die manier helpen. Ik kan op die manier altijd goed aan mijn personeel komen.”

“Wij leveren kwaliteit, zonder gezeur achteraf. Het maakt niet uit waar een klant mee komt, maar wij krijgen het voor elkaar. En dat is mede ook doordat we op Urk een geweldig maritiem netwerk hebben”, besluit van Veen.

Terug