2-5 november: Urk Maritime weer present op Europort (stand 2407)

Voor de derde keer op rij is Urk Maritime aanwezig op de beurs Europort in Ahoy, Rotterdam. Deze belangrijke internationale maritieme beurs wordt gehouden van 2 tot 5 november. Op de beurs presenteren een groot aantal Urker maritieme ondernemers zich onder de vlag van Urk Maritime, om zo Urk als maritiem centrum aan het IJsselmeer op de kaart te zetten.

“We staan voor de derde keer op de beurs en we merken dat onze samenwerking echt vruchten afwerpt. Als cluster hebben we afgelopen jaren een stevige ontwikkeling doorgemaakt. Er is een bestuur aangesteld en met de support vanuit de provincie en de ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland wordt er flink aan de weg getimmerd. Er komen bovendien mooie samenwerkingen op gang, zoals binnen het initiatief van de onlangs opgerichte scheepswerf WERFT, wat onlangs een REACT EU subsidie kreeg toegekend van 800.000 euro. Met het project ‘Smart & Sustainable Shipping Flevoland’ willen we van casco tot afbouw een vissersschip bouwen dat slimmer en schoner gaat varen, door middel van slimme sensoren en voorspellende software. Hier zijn verschillende leden van het cluster bij betrokken. Vernieuwing en verduurzaming van de visserijvloot is essentieel voor een kansrijke toekomst”, aldus Lourens de Boer, voorzitter van Urk Maritime.

Work maritime. Think Urk.

Dat is de slogan waarmee Urk aan de weg blijft timmeren. “Wie in de maritieme sector werkt, denkt aan Urk als ze werk hebben uit te besteden, expertise in willen huren, of vakmensen nodig hebben voor een bepaalde klus, klein of groot”, aldus de Boer. Urk heeft een unieke locatie direct aan het IJsselmeer waar in een kleine straal een variëteit aan bedrijven hun diensten aanbieden om complete scheepsbouw of onderhoudsprojecten van begin tot eind uit te voeren. Wil je als maritieme ondernemer ontzorgd worden - ook als het gaat om het inhuren van maritieme dienstverleners - dan is Urk hét adres. "Urk is een maritieme ‘one-stop-shop’ aan het IJsselmeer, met een unieke maritieme infrastructuur, waarmee we de maritieme sector in de volle breedte kunnen bedienen”, besluit Lourens de Boer.

Urk Maritime is te vinden op stand 2407, met de volgende bedrijven: De Flux Scheepsbetimmering, VCU, Piet Brouwer Elektrotechniek, Marble Automation, KD Workboats, Gerwil Crewing, Marasoft en De Boer Marine, Weforsea Shipping, Green Maritime en DB Matic.

Klik hier voor gratis registratie en bezoek aan de beurs Europort.

 
 

Terug