VCU

De Visserij Coöperatie Urk is al meer dan negentig jaar een begrip in de maritieme wereld. Als professioneel maritieme specialist biedt de VCU een fullserviceconcept van zowel goederen als diensten.

Werkzaamheden

De VCU houdt zich bezig met collectieve olie-inkoop, heeft een technische dienst, een maritieme afdeling, een winkel en een veiligheidscentrum. Even ‘afmeren’ bij de VCU is genoeg om uw varend bedrijf in één keer van alle benodigde producten te voorzien. Daarnaast hebben wij ook voor particulieren het nodige in huis.

“Als coöperatie gaan wij innovatief te werk, waardoor onze leden, partners en klanten gebruik kunnen maken van onze snelle service, kennis en betrouwbaarheid.”

Takken van sport

De Visserij Cooperatie Urk beschikt over drie moderne bedrijfspanden op Urk. Het hoofdkantoor is samen met VCU Store BV en VCU Safety Centre BV te vinden aan de Vliestroom. VCU TCD BV is gesitueerd aan het Keteldiep. VCU TCD BV is gespecialiseerd in het verlenen van technische service en het verrichten van reparaties, revisies, (grootschalige) verbouwingen, afbouw en nieuwbouw van allerlei schepen.Daarnaast heeft de TCD een specialisatie in het bouwen van lieren en aanverwante hydraulische systemen, onder de naam “Osey Urk Winches”. Het moderne wagenpark van de VCU bestaat uit servicebussen en kraanwagens. Deze worden ingezet om leveringen en reparaties op locatie snel te kunnen uitvoeren.

Wereldwijd

De VCU is voornamelijk actief in Nederland, Denemarken en Frankrijk, maar heeft haar grenzen inmiddels flink verlegd. In samenwerking met Piet Brouwer Power Solutions produceert ze op maat gemaakte generatorsets, die inmiddels op locaties in Afrika, Azië en Midden-Amerika geplaatst worden.

Projecten VCU

Terug