DUC Marine

De duikers van DUC Diving noemen zichzelf ook wel ‘bouwvakkers onder water’. DUC Diving kan worden ingeschakeld bij de voorbereiding en ter assistering van alle voorkomende werkzaamheden onder water. Het bedrijf onderscheidt zich onder andere van andere duikbedrijven omdat het eigen schepen heeft, en daar waar nodig ook zelf gereedschap ontwikkelt.

Oorsprong en groei

Een sterk groeiende onderneming wordt pas volwassen als het zijn basis en oorsprong niet vergeet. Dat geldt dus ook voor DUC Diving. Steeds vaker wordt DUC Diving gevraagd voor offshoreprojecten en grote duikopdrachten die veel tijd, logistieke creativiteit en personele inzet vragen. Het geeft het bedrijf uiteraard voldoening en enige trots om te zien dat de waardering voor ons bedrijf wereldwijd groot is, maar met evenveel voldoening repareert DUC Diving de betonnen bak van een woonboot, reinigt het een zwembad, maken ze de sponning van een sluis schoon of halen een net uit een schroef van een schip. “Vanaf het begin van het bedrijf in 1984 hebben we daar het vak geleerd en daarmee is de basis van het huidige DUC Diving gelegd. We hebben meer dan 25 vaste medewerkers in dienst, die sterk betrokken zijn bij ons bedrijf en onze relaties en altijd klaar staan om een spoedklus te klaren. Ons personeel is ons belangrijkste kapitaal.”

Olympisch

Een van de opvallende klussen die DUC Diving heeft uitgevoerd is het werk aan het Olympisch bad in Londen. Medio 2011 heeft DUC Diving B.V. in het Olympisch zwembad te Londen geassisteerd bij het aansluiten van 4 beweegbare bodems, 2 booms en 1 submersible boom. In de zomer van 2012 werden in dit bad tijdens de London Olympics recordtijden gezwommen. Zo bevat de portfolio van ‘de bouwvakkers onder water’ sterk uiteenlopende klussen – van het verwijderen van groutblokken in Le Havre tot het schoonmaken van een woonboot of het bergen van een gezonken schip in Amsterdam.

Projecten DUC Marine

Terug