De Waal BV

Machinefabriek De Waal is een familiebedrijf dat inmiddels al ruim tachtig jaar bestaat. Eigenaar Marco de Waal (derde generatie) en directeur Albert Visser staan aan het roer van dit mooie bedrijf, dat is gespecialiseerd in voortstuwings- en manoeuvreertechnologie. De moderne machinefabriek beschikt over alle mogelijke metaalbewerkingsmachines en goed uitgeruste werkplaatsen. Daarnaast beschikt De Waal over drie afmeerkades en twee scheepsliften. Centraal gelegen in het bekende Werkendam, kan middels een groot aantal servicebussen en vakkundige monteurs snelle service worden geleverd richting alle bekende vissershavens.

De vakmensen van De Waal engineeren, produceren, monteren en onderhouden hoogwaardige stuurmachines, scheepsroeren en schroefasinstallaties voor schepen in de binnenvaart, zeevaart, visserij en zelfs de superjachtbouw. In de visserijsector worden de Stuwa producten van De Waal al sinds de jaren ’80 veelvuldig toegepast. Destijds nog onder het Promac label, maar tegenwoordig mag de wereld weten dat de Werkendamse machinefabriek verantwoordelijk is voor alle mooie en betrouwbare producten op aandrijf- en besturingsgebied. De Waal is dé stuurmachine- en roerspecialist van Europa en Stuwa is het merk. Scheepsbouwer Padmos kan erover meepraten en voorziet vrijwel alle nieuwe generatie kotters van een Stuwa stuurmachine.

Vandaag de dag kan men vanuit de visserijsector rechtstreeks bij De Waal terecht voor een nieuwe stuurmachine, of voor onderhoud aan een bestaande Stuwa stuurmachine of ieder ander merk. De Waal beschikt over veel ervaring en kennis om stuurmachines op maat te bouwen en levert de betere ramstuurmachines; traditioneel of compact samengebouwd. Naar keus worden deze producten ‘plug & play’ toegeleverd. Vastlassen of bouten, stekker erin en draaien. De Waal onderscheidt zich door de uitgebreide service, nazorg en eerlijke prijzen. Viskotters, hopperdredgers, shortsea-coasters, offshore werkschepen en vele andere zeegaande schepen varen tevreden rond met Stuwa stuurmachines.

Projecten De Waal BV

Terug