Berechja College

Het Berechja College biedt voor de vmbo-er een -in Nederland uniek- profiel aan: Maritiem & Techniek. Dit is een perfecte voorbereiding op de maritieme mbo-opleidingen van ROC Friese Poort Urk.

Het Berechja College is een school die de leerling helpt te ontdekken welke kant hij op wil en hem goed voorbereidt op een mbo-opleiding. Dit doet het Berechja College door samen met de leerling doelen te stellen en te stimuleren in de zoektocht naar een passend beroep.

Maritiem & Techniek

ROC Friese Poort Urk verzorgt binnen de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen bij het Berechja College de richting Maritiem & Techniek (MaT). De leerling krijgt les in vakken als zeevaartkunde, navigatie, visserij, veiligheid en machinekamer. Met deze samenwerking tussen ROC Friese Poort en Berechja Collega Urk stroomt de leerling gemakkelijk door naar een maritieme opleiding op niveau 2, 3 of 4.

Het keuzevak Commerciële Visserij is door het Berechja College ontwikkeld en wordt alleen op Urk aangeboden! De leerling volgt dit beroepsprofiel 12 uur per week. De 12 uur bestaat uit 6 uur profielgerichte vakken en 6 uur aan keuzevakken (bijvoorbeeld EHBO en Keuken). 

Projecten Berechja College

Terug